نگرانی افراد در خصوص شکل و ظاهر بینی یک امر طبیعی و بسیار منطقی است. بینی کانونی اصلی صورت بوده و به دلیل آنکه از سایر اجزای چهره برجستهتر است، ابعاد، جزئیات و اشکالات آن بیشتر به چشم میآید. به همین دلیل عمل جراحی بینی محبوبترین و پرمخاطبترین عمل زیبایی در جهان است.
افراد زیادی بهمنظور رفع مشکل پلیپ، اصلاح شکستگیهایی که در اثر تصادف رخ داده است یا زیباتر کردن فرم بینی خود به عمل جراحی بینی روی میآورند. انجام موفقیتآمیز عمل بینی تأثیر بسیار زیادی روی افزایش جذابیت و زیبایی ظاهری افراد گذاشته و درنهایت منجر به بالاتر رفتن اعتماد به نفس آنها میشود.
جالب است بدانید که عمل بینی چندان هم عمل جدیدی نیست. مطالعات باستان شناسی نشان میدهد که قدمت جراحی بینی به هزاران سال قبل و به دوران هند باستان باز میگردد. زمانی که پزشکان آن دوره با تکنیکهای مختلف تلاش میکردند بینیهای آسیب دیده را ترمیم کنند.

جراحی بینی یا رینوپلاستی چیست؟
در حالی که بیشتر افراد تصور میکنند که جراحی بینی عملی است که فقط به منظور تغییر شکل، فرم و زیباتر شدن بینی انجام میشود، سالانه صدها هزار نفر در جهان از رینوپلاستی به عنوان روشی برای بهبود عملکرد بینی در پروسه تنفس، کمک به کاهش علائم آپنه خواب و اصلاح معضل خروپف شدید استفاده میکنند. به جز این گروه بزرگی از مخاطبان رینوپلاستی افرادی هستند که به دلایل مختلفی از ناحیه بینی دچار صدمه شدهاند. به طور مثال کسانی که بینی آنها در اثر انجام ورزشهای سنگین، حمله فیزیکی یا تصادفات رانندگی آسیب دیده است، چشم امید بسیاری به جراحان پلاستیک دارند. به هر حال تفاوتی نمیکند که انگیزه و نیاز افراد به جراحی بینی چه باشد. هدف از رینوپلاستی یک چیز است و آن هم اصلاح بینی به منظور حل مشکلات ظاهری و پزشکی آن است؛ به طوری که شکل این عضو بسیار مهم با سایر اجزای صورت هماهنگ شده و فرم آن در عین زیبایی، کاملاً طبیعی باشد.افراد از چه سنی میتوانند جراحی بینی یا رینوپلاستی را انجام دهند؟
اندازه بینی انسانها تا سن بلوغ رشد میکند. ۱۶ سالگی سنی است که در آن پروسه رشد بینی متوقف شده و فرم و شکل نهایی آن برای همیشه معلوم میشود. این یعنی پایان ۱۶ سالگی سنی است که افراد میتوانند عمل جراحی بینی یا رینوپلاستی را انجام دهند.چه کسانی کاندید عمل رینوپلاستی یا جراحی بینی هستند؟
تعداد کسانی که تمایل دارند به کمک رینوپلاستی فرم بینی خود را تغییر دهند یا مشکلات آن را رفع کنند بسیار زیاد است. اما از نظر پزشکان همه افراد برای انجام این کار کاندید مناسبی نیستند. گرچه این موضوع که چه کسی کاندید خوبی برای عمل رینوپلاستی است در طی ملاقات حضوری با جراح پلاستیک تعیین میشود، اما به طور کلی رینوپلاستی مناسب کسانی است که:- از نظر جسمی و روانی در سلامت کامل باشند.
- بینی آنها از نظر ظاهری یا پزشکی واقعاً دچار مشکل باشد.
- نگاهشان به نتیجهای که قرار است بعد از این عمل روی بینی آنها حاصل شود کاملاً واقعبینانه باشد.
- تصمیمشان برای اصلاح مشکلاتی نظیر خروپف یا پلیپ بینی جدی باشد.
- آپنه خواب یا مشکلات تنفسی را تجربه کرده باشند.
- سیگاری نباشند.
نتیجه حاصل از رینوپلاستی یا جراحی بینی چیست؟
افرادی که تن به تیغ جراحان پلاستیک داده و عمل رینوپلاستی را انجام میدهند، انتظار دارند بعد از این عمل یکی از نتایج زیر حاصل شود:- نوک بینی بزرگ، زاویه دار، آویزان یا قلاب گونه آنها اصلاح شده باشد.
- سوراخهای بزرگ بینی آنها به اندازه متعادلی رسیده باشد.
- مشکل عدم تقارن بین سوراخهای بینی آنها حل شود.
- قوز بینی نداشته باشند.
- پل بینی آنها صاف شده باشد.
- شکستگی بینی آنها اصلاح شود.
- مجاری تنفسی آنها باز شود.
- اندازه بینی آنها به شکلی تغییر کند که در تناسب کامل با سایر اجزای صورتشان باشد.
آیا رینوپلاستی عمل پر ریسکی است؟
جراحی بینی هم مانند سایر عمل جراحی ریسکهایی دارد. اما چیزی بهعنوان عوارض پس از عمل در رینوپلاستی موضوع بسیار نادری است. به هر حال جراحان پلاستیک قبل از هر اقدامی انجام تمام آزمایشهای لازم را برای افراد تجویز میکنند تا با آگاهی کامل از وضعیت او وارد اتاق عمل شوند و بیشترین کنترل را روی حال عمومی افراد در حین عمل رینوپلاستی و پس از آن داشته باشند.آمادگی پیش از عمل رینوپلاستی شامل چه مراحلی میشود؟
- ملاقات با یک جراح زیبایی و ویزیت حضوری
- تکمیل پرونده پزشکی
- معاینه دقیق بینی
- عکس گرفتن از بینی
- قرار روز جراحی بینی مشخص میشود
مراقبتهای لازم پس از عمل رینوپلاستی چیست؟
کسی که عمل جراحی بینی را انجام داده است:- باید حداقل به مدت ۲۴ ساعت استراحت مطلق داشته باشد.
- پانسمان بینی خود را مرتب عوض کند.
- حداقل تا ۲ هفته بعد از عمل نباید به پهلو بخوابد.
- از مسکنهای تجویز شده توسط پزشک برای کاهش درد استفاده کند.
- میزان فعالیتهای روزانه خود را به شدت محدود کند.
- بین ۱۰ تا ۱۴ روز هیچ کار بدنی سنگینی انجام ندهد.
- تا بهبودی کامل رانندگی کردن برای او ممنوع است.
- برای چکاپ پس از عمل به طور مرتب و تا زمانی که نیاز است نزد پزشک معالج خود برود.