ریختن ریش یک رویداد طبیعی است که برای مردان زیادی رخ می‌دهد. وجود مشکلات ژنتیکی در برخی از مردان داشتن ریش جذاب را برایشان غیر ممکن می‌کند. ریش همیشه روی صورت به شکل یکنواختی رشد نمی‌کند. در نتیجه ممکن است به جای داشتن ریش شیک، فقط تار موهای زبر و پراکنده‌ای روی صورت وجود داشته باشند. کاشت ریش یک عمل برای جبران ریزش است.

کاشت ریش

اما همان‌طور که می‌توان موی سر یا ابرو را کاشت، کاشتن ریش هم امکان‌پذیر است. یعنی می‌توان فولیکول‌های روی سر را به قسمت ریش منتقل کرد تا در این ناحیه رشد کنند.

کاشت ریش چیست؟

کاشت ریش به معنای برداشتن فولیکول‌های سالم مو از یک قسمت بدن و انتقال دادن آن به خط فک یا هرجایی از لپ یا چانه است که فرد تمایل دارد در آن نقطه ریش داشته باشد.
شاید با این توضیح این عمل بسیار ساده‌ به نظر برسد. اما حقیقت آن است که این عمل می‌تواند برای جراح بسیار پیچیده و حساس باشد.

 

تکنیک‌های کاشت ریش

برای کاشت ریش دو تکنیک وجود دارد. این دو تکنیک عبارت‌اند از:

  • استخراج واحد فولیکولی یا Follicular unit extraction (FUE)
  • پیوند واحد فولیکولار یا Follicular unit transplantation (FUT)

استخراج واحد فولیکولی یا FUE

در این روش جراح واحدهای فولیکولی کامل را از یک نقطه از بدن برداشته و آن را به قسمت ریش بیمار منتقل می‌کند. ناحیه اهدا کننده فولیکول معمولاً از قسمت سر آقایان انتخاب می‌شود.

 

پیوند واحد فولیکولار یا FUT

در روش FUT ابتدا جراح نوار بسیار باریکی از ناحیه سر بیمار را برش می‌زند. سپس دستیاران او فولیکول‌های موجود در پوست جدا شده را تفکیک می‌کنند بعد جراح فولیکول‌های به دست آمده را به ریش بیمار پیوند می‌زند.
در هر دو روش FUE و FUT بین ۲۰۰۰ تا ۵۰۰۰ فولیکول از ناحیه سر بیمار جدا شده و به ریش او پیوند زده می‌شود.

 

کاندید مناسبی برای کاشت ریش

چه کسانی کاندید مناسبی برای کاشت ریش هستند؟

به دلیل آن‌که فولیکول‌های اهدایی به منظور کاشت از ناحیه پشت سر آقایان انتخاب و جدا سازی می‌شوند، بنابراین فردی می‌تواند کاندید مناسبی برای کاشت ریش باشد که در قسمت پشت سر خود موهای سالمی داشته باشد.
این موضوع ربط چندانی به کچلی افراد ندارد. چراکه حتی مردانی که در ناحیه میانی سر خود دچار ریزش شدید و کچلی هستند هم در پشت سر خود موهای سالمی که قابلیت پیوند زدن به ریش را داشته باشد، دارند.
به هر حال پزشک در جلسه ویزیت آقایان موهای سر را به طور کامل بررسی می‌کند تا ببیند به اندازه کافی فولیکول سالم برای اهدا شدن وجود دارد یا خیر؟!

 

مراحل کاشت ریش به چه صورت انجام می‌شود؟

اولین قدم ملاقات با یک متخصص کاشت ریش است. در جلسه ویزیت، جراح وضعیت فرد متقاضی کاشت ریش را به طور کامل بررسی می‌کند. به این ترتیب مشخص می‌شود که آیا او کاندید مناسبی هست یا خیر؟
سپس در صورتی که فرد از هر نظر آمادگی لازم برای کاشت ریش را داشته باشد، وقت انجام این کار در کلینیک برای او تنظیم می‌شود.
برای این که فرد در حین عمل احساس درد نداشته باشد در ناحیه سر و ریش او بی‌حسی موضعی تزریق می‌شود. همچنین کسانی که در شرایطی شبیه به این عمل دچار استرس می‌شوند، می‌توانند از آرام بخش استفاده کنند.
فرقی نمی‌کند که برای انجام این کار از روش FUT استفاده شود یا FUE. به هر حال اولین قدم در آغاز این عمل، تراشیدن موهای منطقه‌ای است که قرار است از آن فولیکول برداشت شود. این کار نمای بهتری از منطقه اهدا کننده به متخصص کاشت ریش می‌دهد تا بهترین و سالم‌ترین فولیکول‌ها را برای اهدا، انتخاب کند.
بعد از جدا سازی پوست از ناحیه سر به منظور جداسازی فولیکول‌های سالم، قسمت بریده شده سر بخیه شده و بانداژ می‌شود. در همین حین تیم دستیاران متخصص کاشت ریش مشغول جدا سازی فولیکول‌های سالم به منظور کاشت می‌شوند.
پس از آن‌که فولیکول‌های اهدایی آماده کاشت شدند، پزشک آن‌ها را در ناحیه ریش بیمار پیوند می‌زند البته بیمار و متخصص کاشت ریش از قبل در مورد این‌که در کدام نواحی صورت باید ریش کاشته شود به تفاهم می‌رسند. همچنین خط ریش بیمار به خواست او و از قبل تعیین می‌شود.

نتیجه کاشت ریش

نتیجه کاشت ریش تا چه مدت پس از عمل کاشت قابل مشاهده است؟

کسی که این عمل را انجام داده به طور پیش فرض حداقل به یک روز زمان برای سپری کردن دوران نقاهت پس از عمل نیاز دارد اتفاقی که تا چند روز پس از کاشت ریش باید رخ دهد پوسته پوسته شدن پوست صورت در حوالی نقاطی است که عمل کاشت در آن انجام شده است همچنین حداقل ۲ تا ۳ هفته پس از عمل کاشت ریش، ریش‌های کاشته شده شروع به ریختن می‌کنند که این یک امر طبیعی بوده و جای نگرانی نیست اگر این عمل با موفقیت انجام شده باشد فرد باید ۱۰ روز پس از عمل کاشت شروع رشد طبیعی ریش خود را شاهد بوده و آن را اصلاح کند

صرف نظر از این‌که روش انجام این کار چه بوده است فرد باید طی ۳ تا ۴ ماه آینده شاهد رشد ریش‌های کاشته شده خود باشد همچنین اگر ریش‌های کاشته شده در مدت ۸ تا ۹ ماه پس از عمل کاشت، بدون هیچ مشکلی رشد کرده و در جای خود باقی باشند می‌توان مطمئن بود که عمل کاشت ریش کاملاً موفقیت‌آمیز بوده و فرد تا همیشه در محل کاشته شده، ریش خواهد داشت. این‌که این عمل موفقیت‌آمیز نباشد اتفاق بسیار نادری است. اگر چنین اتفاقی رخ دهد باید به چیره دستی متخصص شک کرد چرا که اصلی‌ترین دلیلی که ممکن است سبب شکست عمل کاشت ریش شود انتخاب نادرست فولیکول‌های اهدایی توسط پزشک است بنابراین باید در انتخاب متخصصی که قرار است این عمل را انجام دهد بی اندازه دقیق بود.

مراقبت‌های پس از عمل کاشت ریش

مراقبت‌های پس از عمل کاشت ریش چگونه است؟

پس از پایان این عمل نیازی به بستری شدن فرد در بیمارستان وجود ندارد تیم پزشکی تمام دستورالعمل‌های لازم برای مراقبت‌های بهداشتی پس از عمل را به بیمار اطلاع می‌دهند. این موارد شامل مصرف دارو‌های مسکن برای تسکین درد احتمالی و نحوه استفاده از پماد و آنتی بیوتیک‌ها است.
مهم‌ترین نکته در خصوص مراقبت پس از عمل تمیز نگه‌داشتن ناحیه بریده شده سر و قسمت‌های کاشته شده ریش است.
اما بیمار باید چند نکته دیگر را نیز رعایت کند. به طور مثال:

  • تا زمانی که پزشک به او اجازه نداده از شنا کردن خودداری کند.
  • سیگار نکشد.
  • از سونا یا حوضچه آب گرم استفاده نکند.
  • فعالیت بدنی شدید نداشته باشد تا بیش از اندازه عرق نکند.
  • ممکن است لازم باشد تا چند روز پس از عمل سر و ریش خود را شستشو ندهد.

 

آیا عمل کاشت ریش عوارض جانبی دارد؟

به طور معمول عمل کاشت ریش عوارض جانبی خاصی ندارد. مواردی نظیر خارش، سوزش، تورم، حساسیت یا پوسته پوسته شدن در ناحیه کاشته شده ریش طبیعی هستند اگر تحریک، تورم و درد در نواحی کاشته شده ریش خیلی شدید بوده و زیاد طول بکشد، مراتب را باید به پزشک اطلاع داد.

عمل کاشت ریش

عمل کاشت ریش در چه مراکزی انجام می‌شود؟

این کار عمل بسیار دقیق، ظریف و حساسی است. گرچه گزارش خاصی در مورد عوارض ناشی از عمل کاشت ریش وجود ندارد، اما به دلیل ظرافتی که در این کار وجود دارد، هرگز نباید در مورد انتخاب مرکز و پزشکی که قرار است این کار را انجام دهد بی دقتی و عجله به خرج داد.
این عمل باید در کلینیک‌های زیبایی که به طور تخصصی  این کار در آن‌ها انجام می‌شود، صورت بگیرد. مراکزی که مجهز به امکانات پیشرفته پزشکی و تیم درمانی متشکل از پزشکان و دستیاران حاذقی است که سال‌ها در زمینه کاشت ریش تجربه داشته‌اند.

 

کلینیک زیبایی اکسیر در خدمت شما است

اگر همه موارد فوق را با هم می‌خواهید، به کلینیک زیبایی اکسیر اعتماد کنید. اکسیر مجموعه‌ای مجهز به آخرین تکنولوژی روز دنیا در حوزه درمان‌های زیبایی است.
پزشکان این مجموعه سال‌ها در زمینه کاشت ریش تجربه کسب کرده‌اند. آن‌ها به تمام زیر و بم‌های تکنیک‌های کاشت ریش مسلط هستند. دستیاران تیم‌ پزشکی کلینیک اکسیر نیز افرادی کارآموخته و زبر دستی هستند که ساعت‌های طولانی در کنار پزشکان جزئیات مربوط به عمل کاشت ریش را فراگرفته‌اند.
خوش نامی اکسیر در زمینه عمل‌های زیبایی که کاشت ریش یکی از آن‌ها است، جای هیچ شبهه‌ای برای انتخاب کردن این کلینیک زیبایی باقی نمی‌گذارد.

با ما تماس بگیرید.

برای مشاهده خدمات کلینیک اکسیر کلیک کنید

نمونه کاشت ریش
نمونه کاشت ریش
بعد
نمونه کاشت ریش
قبل
نتیجه کاشت ریش و سبیل

سوالات متداول

عمل کاشت ریش و سبیل به چه صورت است؟

کاشت ریش و سبیل با بی‌حسی موضعی در حدود ۲ الی ۶ ساعت انجام شده و ایم روند بدون درد بوده و سپس انجام فعالیت‌های روزانه و حتی مسافرت پس از عمل، بلا مانع خواهد بود بنابراین زخم‌های کوچک و پوسته پوسته‌های زیری در اطراف موهای کشاته شده تشکیل می‌شود حدودا بعد از ۱۰ روز ترمیم و به حالت عادی برگشته، ۲ هفته بعد از کاشت، می‌توان ریش کاشته شده را تراشید.

 

عمل کاشت ریش و سبیل چقدر درد دارد؟

این عمل به دلیل استفاده از بی حسی با درد بسیار کمی همراه است.

 

چه مدت زمانی پس از کاشت می‌توان ریش و سبیل را اصلاح کرد؟

حدودا ۱۰ الی ۱۴ روز پس از عمل کاشت، می‌توان ریش و سبیل را تراشید و اصلاح کرد

 

کاشت ریش و سبیل چقدر زمان نیاز دارد؟

این مورد بستگی به تراکم موهای صورت دارند اما معمولا بین ۲ الی ۶ ساعت بیشتر زمان نمیخواهد.

 

کاشت ریش و سبیل با استفاده از FUE چه مزایایی دارد؟

  • بدون درد
  • بهبودی در زمان کم
  • نیاز به بخیه ندارد
  • آثار زخم باقی نمی‌ماند
  • نیاز به بریدگی و زخم بزرگ ندار

در صورت نیاز به مشاوره و راهنمایی و یا رزرو نوبت، فرم زیر را پر کنید.